Nu puteți găsi ceea ce căutați? Sunați – vom fi bucuroși să vă răspundem la toate întrebările.

Nu puteți găsi ceea ce căutați? Sunați – vom fi bucuroși să vă răspundem la toate întrebările.

Nu puteți găsi ceea ce căutați? Sunați – vom fi bucuroși să vă răspundem la toate întrebările.

mai multe

Acces la imobil ieftin

photo Acces la imobil ieftin

 

Ieșirea din pandemie și creșterea inflației au încălzit piața imobiliară - din când în când apar știri despre creșterea prețurilor la locuințe în țările europene.

Am pregătit top 10 cele mai accesibile țări din Europa, referindu-ne pe indicele imobiliar de pe https://www.numbeo.com

Locul 10. Grecia

Prețul mediu pe metru pătrat de locuințe în centrul Atenei a fost de 1989,55 euro. Calculul Numbeo s-a făcut doar pentru imobile secundare, indicele nu a inclus clădiri noi și locuințe în construcție.

Locul 9. Serbia

În 2022, Serbia a devenit o destinație populară pentru relocarea multor specialiști din CSI. Având în vedere criza de aici, ca și în multe alte țări, prețurile locuințelor au crescut, dar Belgradul rămâne în continuare una dintre cele mai accesibile capitale europene în ceea ce privește prețurile imobiliare. Potrivit indicelui Numbeo, costul mediu pe metru pătrat de locuințe în capitala sârbă este de 1.905,7 euro.

Locul 8. România

Analiştii plasează Bucureştiul pe locul opt în ceea ce priveşte accesibilitatea locuinţelor în Europa. Prețul mediu pe metru pătrat în capitala României este de 1797,63 euro conform Numbeo.

Locul 7. Letonia

În 2022, Letonia a stabilit un record ultimii zece ani pentru creșterea prețurilor la locuințe. În aprilie, prețurile pentru apartamentele din Riga au crescut cu 17,4%. Cu toate acestea, comparativ cu restul Europei, imobiliarele din Riga au păstrat prețuri atractive. Numbeo a trimis țara pe locul șapte cu un scor de 1677,94 euro pe pătrat.

Locul 6. Muntenegru

Capitala Muntenegrului - Podgorica - a ocupat locul șase în clasament. Analiştii au remarcat că preţul mediu pe metru pătrat de locuinţe secundare în regiunea centrală Podgorica este de 1.668 de euro. Prețul pentru clădirile noi din Podgorica a crescut cu 25% față de anul pre-pandemic 2019, aproximativ aceeași situație pe piața secundară a locuințelor.

Locul 5. Albania

Locuințele din Tirana sunt estimate de analiștii Numbeo la 1653,54 euro pe metru pătrat. Piața imobiliară din această țară este în creștere, iar numărul autorizațiilor de construire pentru locuințe noi a crescut cu 67,81% de la an la an. Tirana, capitala Albaniei, iese rapid din pandemia de coronavirus, care a lovit puternic sectorul imobiliar.

Locul 4. Bulgaria

Costul mediu al unui apartament în locuințe secundare în Sofia este de 1635,44 EUR/m2. În 2022, experții au monitorizat piața imobiliară a capitalei bulgare, constatând lunar o creștere a costului obiectelor. Cu toate acestea, analiștii sunt încrezători că creșterea prețurilor se va opri în curând. Oricum ar fi, în timp ce Bulgaria se află pe locul patru în clasament, ceea ce o face una dintre cele mai accesibile țări de pe piața imobiliară europeană.

Locul 3. Bosnia si Hertegovina

Anul acesta Saraievo primește o medalie de bronz ca fiind una dintre cele mai ieftine și mai accesibile capitale europene. Potrivit Numbeo, în capitala Bosniei, prețul mediu al locuințelor este de 1.365,55 euro pe metru pătrat.

Locul 2. Macedonia de Nord

Prețul pe metru pătrat al locuințelor secundare din capitala Macedoniei de Nord este de 1120 de euro, ceea ce face ca țara să fie una dintre cele mai ieftine din Europa și cea mai ieftină din Balcani. Orașul Skopje, capitala Macedoniei, se remarcă printr-o gamă largă de oferte pe piața imobiliară. Aici gasesti un apartament cu preturi de la 30.000 euro si pana la infinit.

1 loc. Moldova

Chișinăul a devenit în 2022 capitala cu cele mai mici și mai accesibile prețuri la locuințe din Europa. În clasament se află pe prima linie cu un scor de 1035,26 euro pe metru pătrat.

Un studiu al site-urilor imobiliare din Moldova confirmă prețul mediu din raportul Numbeo. În capitală există într-adevăr o mulțime de oferte de locuințe ieftine, al căror cost pleacă de la 19.000 de euro. Multe oferte din segmentul economic sunt evaluate chiar mai mici decât costul mediu din ratingul de țară. În special, am găsit mai multe apartamente pe piața secundară din centrul Chișinăului, care au costat mai puțin de 600 de euro metrul pătrat.

În fiecare zi colectăm toate cele mai bune pimobilei pentru tine. Fie că sunteți vânzător sau cumpărător, pentru a vinde sau cumpăra cu competență un apartament, aveți întotdeauna nevoie de ajutorul specialiștilor. O varietate de oferte imobiliare iti vor permite sa faci alegerea potrivita, sa alegi un apartament, casa sau birou care ti se potriveste. Compania Citys vă va însoți de la început până la finalizarea tranzacției de cumpărare și vânzare imobiliare, vă va ajuta în pregătirea documentelor necesare, în aprobarea unui credit pentru un apartament și vă va oferi consultanță juridică cu privire la toate problemele apărute. Garantam transparenta si securitatea tranzactiei.