Nu puteți găsi ceea ce căutați? Sunați – vom fi bucuroși să vă răspundem la toate întrebările.

Nu puteți găsi ceea ce căutați? Sunați – vom fi bucuroși să vă răspundem la toate întrebările.

Nu puteți găsi ceea ce căutați? Sunați – vom fi bucuroși să vă răspundem la toate întrebările.

mai multe

Cum să contestați cumpărarea și vânzarea unui apartament dacă ați fost înșelați?

photo Cum să contestați cumpărarea și vânzarea unui apartament dacă ați fost înșelați?

 

Dacă, atunci când cumpărați sau vindeți proprietăți imobiliare, deveniți victima escrocilor, aveți șansa să vă recuperați banii. Puteți face acest lucru într-unul din cele trei moduri.
- Contestați tranzactia

Puteți să vă adresați instanței și să declarați că drepturile dvs. la cumpărarea sau vânzarea unui apartament au fost încălcate sau nu au fost luate în considerare.
- Reziliați contractul

Contractele de vânzare-cumpărare a bunurilor imobile sunt reziliate fie prin decizie reciprocă a celor două părți, fie prin instanțe - în cazul în care una dintre părți a încălcat condițiile contractului. În practică, contractele sunt reziliate cel mai adesea deoarece caracteristicile reale ale apartamentului nu corespund cu cele declarate sau cumpărătorul nu a plătit vânzătorului costul total al apartamentului. Atenție: după rezilierea contractului, banii nu sunt întotdeauna înapoiați cumpărătorului.
- Declarați nulitatea

Acele tranzacții care inițial nu erau legale sunt considerate nule - de exemplu, un contract a fost semnat de un minor sau de un cetățean în incapacitate. Tranzacțiile efectuate cu documente falsificate sunt, de asemenea, nule. În acest caz, trebuie să reziliați contractul prin instanță.

Tranzacții în grupa de risc

• Încălcări în timpul privatizării

Cel mai numeros grup de apartamente, a căror cumpărare poate fi contestată, sunt obiecte privatizate în mod necorespunzător. O situație destul de obișnuită atunci când privatizarea a avut loc într-un moment în care unul dintre chiriași a fost externat din apartament, întrucât el ispășea o pedeapsă sau era înrolat în armată. La întoarcerea acasă, cetățeanul prin instanță își poate restabili dreptul la privatizare. Dacă apartamentul privatizat a fost deja vândut, atunci tranzacția va fi invalidată.

• Apartament moștenit

Cumpărarea unui obiect moștenit anterior de vânzător este o tranzacție destul de riscantă. Este foarte probabil ca după un timp să apară persoane care nu au încheiat anterior drepturi de moștenire. Aceștia pot fi copii nelegitimi care și-au dovedit relația sau alte rude care nu au știut despre moartea testatorului. Prin lege, moștenitorul are dreptul de a-și revendica drepturile de moștenire în termen de trei ani după ce a aflat despre moartea testatorului. Dacă cumpărătorul a primit un apartament prin testament (și nu doar în virtutea legii ca moștenitor), acest lucru nu simplifică foarte mult situația. Testamentele sunt deseori contestate de rudele decedatului, nemulțumiți de distribuirea proprietății.

• Vânzător - vârstnic

Chiar dacă proprietarul în vârstă este pe deplin competent, acest lucru nu înseamnă că rudele sale nu vor putea contesta afacerea. Există posibilitatea ca aceștia să poată dovedi în instanță că vânzătorul a prezentat semne de demență la momentul semnării contractului de vânzare.

• Coproprietarul apartamentului este minor

Acordul va fi probabil contestat în urma căruia au fost încălcate drepturile minorilor. Mai mult, aceștia pot merge ei înșiși în instanță ca minori (prin intermediul unui părinte sau când vor crește).

• Apartament - proprietatea dobândită în comun a soților

O tranzacție cu un apartament poate fi invalidată dacă nu a fost obținut consimțământul soțului pentru vânzarea unui apartament care este deținut în comun de soți. Chiar dacă cuplul a divorțat deja în momentul vânzării proprietății, fosta „cealaltă jumătate” a vânzătorului trebuie să dea consimțământul notarial pentru vânzarea casei.

• Vânzare prin procură

Achiziționarea unui apartament vândut prin procură este o operațiune complet legală. Cu toate acestea, prin vânzarea prin procură funcționează adesea escrocii. Prin urmare, avocații sfătuiesc să fiți atenți cu apartamentele care sunt vândute prin procură mai ieftine decât prețul de piața, precum și cu apartamentele pentru care procura a fost emisă nu pe numele rudelor, ci pe persone terțe. Dar, chiar dacă procura este facută pe o rudă, aceasta nu garantează că tranzacția de vânzare în viitor nu poate fi contestată.

Compania Citys garantează puritatea tranzacției, asistență juridică și consiliere gratuită cu privire la toate problemele tranzacției de cumpărare sau vânzare.

FAQ

1.Contestați tranzactia - Puteți să vă adresați instanței și să declarați că drepturile dvs. la cumpărarea sau vânzarea unui apartament au fost încălcate sau nu au fost luate în considerare. 2.Reziliați contractul - Contractele de vânzare-cumpărare a bunurilor imobile sunt reziliate fie prin decizie reciprocă a celor două părți, fie prin instanțe - în cazul în care una dintre părți a încălcat condițiile contractului. În practică, contractele sunt reziliate cel mai adesea deoarece caracteristicile reale ale apartamentului nu corespund cu cele declarate sau cumpărătorul nu a plătit vânzătorului costul total al apartamentului. Atenție: după rezilierea contractului, banii nu sunt întotdeauna înapoiați cumpărătorului. 3.Declarați nulitatea - Acele tranzacții care inițial nu erau legale sunt considerate nule - de exemplu, un contract a fost semnat de un minor sau de un cetățean în incapacitate. Tranzacțiile efectuate cu documente falsificate sunt, de asemenea, nule. În acest caz, trebuie să reziliați contractul prin instanță.
1.Încălcări în timpul privatizării. Cel mai numeros grup de apartamente, a căror cumpărare poate fi contestată, sunt obiecte privatizate în mod necorespunzător. 2.Apartament moștenit. Cumpărarea unui obiect moștenit anterior de vânzător este o tranzacție destul de riscantă. 3.Vânzător - vârstnic. Chiar dacă proprietarul în vârstă este pe deplin competent, acest lucru nu înseamnă că rudele sale nu vor putea contesta afacerea. 4.Coproprietarul apartamentului este minor. Acordul va fi probabil contestat în urma căruia au fost încălcate drepturile minorilor. 5.Apartament - proprietatea dobândită în comun a soților. O tranzacție cu un apartament poate fi invalidată dacă nu a fost obținut consimțământul soțului pentru vânzarea unui apartament care este deținut în comun de soți. 6.Vânzare prin procură. Achiziționarea unui apartament vândut prin procură este o operațiune complet legală. Cu toate acestea, prin vânzarea prin procură funcționează adesea escrocii.