Nu puteți găsi ceea ce căutați? Sunați – vom fi bucuroși să vă răspundem la toate întrebările.

Nu puteți găsi ceea ce căutați? Sunați – vom fi bucuroși să vă răspundem la toate întrebările.

Nu puteți găsi ceea ce căutați? Sunați – vom fi bucuroși să vă răspundem la toate întrebările.

mai multe

De la ce să începeți construcția unei case, pregătirea și pașii următori

photo De la ce să începeți construcția unei case, pregătirea și pașii următori

 

 

Din ce în ce mai mulți oameni preferă să locuiască în propria lor casă. Și, deși această alegere este justificată de prezența unor avantaje incontestabile - relaxarea în propria grădină, jocul cu copiii în aer curat, prepararea grătarului cu prietenii și alte bucurii ale unei case private, inițial trebuie să treci prin dificultățile asociate construirii unei case. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că decizia de a începe construcția unei case private este o etapă importantă în viața oricărei familii.

Etapa pregătitoare de construcție

În această etapă, trebuie rezolvate mai multe probleme importante: alegeți un loc pentru construcție, stabiliți bugetul acestuia, alegeți un proiect de casă, obțineți o autorizație de construire și alegeți un antreprenor. Toate întrebările sunt de aceeași importanță, fiecare trebuie să primească suficientă atenție.

Cumpărarea terenului

Atunci când alegeți și cumpărați terenul pentru o casă nouă, se acordă atenție atât nuanțelor legale, cât și celor practice. Procedura este însoțită de pregătirea multor acte, de aceea este recomandabil să se implice un intermediar de încredere - Citys. Deoarece confortul vieții viitoare depinde direct de locația terenului, atunci când alegeți acesta din urmă, luati în calcul mai multe criterii:

Caracteristicile terenului. Nu doar zona este luată în considerare, ci și relieful. Un amplasament pe o pantă va necesita investiții financiare suplimentare pentru planificare și lucrări de terasament, pentru construirea de ziduri de sprijin.

Locația. Se ia în considerare apropierea de civilizație, calitatea căilor de acces, situația ecologică (industrii periculoase situate în apropiere). Este important să aflați dacă există o mlaștină, stație de epurare sau depozit de deșeuri în apropiere.

Infrastructura. Disponibilitatea comunicațiilor inginerești.

Cheltuieli suplimentare ce pot apărea. Pe teren pot fi construcții capitale degradate care necesită a fi demolate sau apele subterane sunt ridicate, ceea ce înseamnă că va trebui construit un sistem de drenaj eficient.

Din ce construiți o casă

Alegerea materialului potrivit - orice material, fie că este vorba de cărămidă, lemn, panouri sandwich, spumă sau beton celular, are un set de proprietăți individuale. Aceste calități se pot manifesta atât pozitiv cât și negativ, în funcție de contextul de utilizare. Condițiile locale (climă, topografie) și argumentele economice sunt factorii decisivi în alegerea unui material. Acestea din urmă intră deseori în conflict cu dorința de a face locuința confortabilă, fiabilă și ecologică. Reamintit faptul că orice casă are nevoie de o izolație atentă, un acoperiș fiabil și un suport tehnic modern.

Pregătirea proiectului și încadrarea acestuia pe teren

Atunci când alegți un proiect, proprietarii pornesc de la condițiile și modul de viață al acestora, stabilind parametrii importanți ai viitoarei case: dacă este necesar un al doilea etaj (costurile pentru lucrări de fundație și acoperiș pentru o casă cu două etaje sunt mai mici), forma acoperișului, numărul de camere și suprafața lor, dimensiunea sufrageriei, bucătăriei, număr de băi, încăperi suplimentare (saună, garderoba, garaj). După ce ați decis asupra tuturor detaliilor, proiectul este încadrat pe lot. În această etapă, este selectată poziția optimă a construcției pe teren.

Autorizația de construcție

Înainte de a începe lucrările de construcție, este necesar să le coordonați obținând permisiunea. Pentru a construi o casă de la zero, trebuie să începeți prin pregătirea documentelor.

Nevoia de proiectare a landșaftului

Scopul planificării landșaftului este de a transforma terenul într-un teritoriu care se potrivește cel mai bine nevoilor familiei. Amenajarea, realizată de specialiști, ia în considerare iluminarea, forma terenului și apariția apelor subterane, locul pentru așezarea comunicațiilor inginerești, dacă este necesar, este proiectat un loc pentru o fosa septică, reorganizarea terenului dificil.

Achiziționarea materialelor

Calitatea și cantitatea necesară de materiale sunt specificate în devizul de cheltuieli. La alegere, sunt de preferat materialele de construcție și finisare cu certificat de producător (garanție de calitate). Acest lucru vă va ajuta la evitarea dezamăgirilor viitoare în ceea ce privește acoperișuril sau fațada casei, care încep să piardă rapid din calitate după 2-3 ani în cazul materialelor necalitative.

Cum se alegeți un antreprenor

O companie normală de construcții rezolvă singură toate problemele organizaționale, se ocupă de toate procesele de construcție: dezvoltă un proiect, planifică un șantier, construiește de la fundație la acoperiș, realizează finisaje și comunicările inginerești.

Parteneriatele cu furnizorii garantează economii în costurile materialelor fără a pierde din calitatea. Semnarea unui contract cu beneficiarii, unde este specificat termenul, costul de construcție a casei și a altor servicii este obligatoriu. Înainte de a începe lucrările, este necesar să vă asigurați că există căile de acces, alimentarea cu apă și electricitate la șantier. Construcția unei case private trece prin mai multe etape:

Lucrări de pământ, fundație

Locul de conectare a alimentării cu apă și de ieșire a sistemului de canalizare este planificat, sunt săpate tranșee pentru ele, țevile sunt așezate și izolate. Se toarnă fundația. Pentru a face acest lucru, este săpată o groapă, o pernă de prundiș este așezată pe fund și se instalează un cofraj. După instalarea armăturii, se toarnă betonul. Durează 20-30 de zile pentru ca betonul să prindă rezistență. Acest timp poate fi dedicat construcției unei fose septice sau a unei fântâni.

Construirea carcasei casei

În această etapă, pereții sunt construiți și podelele sunt turnate, apoi sunt construite căpriorii și acoperișul este așezat. Ultimul lucru ce rămine de făcut este să montați ferestrele și să instalați o ușă de intrare, dupa caz și o ușă de garaj.

Finisarea fațadelor și lucrările interioare primare

Aceasta include decorarea pereților exteriori, instalarea unui balcon și a scărilor (dacă sunt prevăzute de proiect). Apoi, se realizează izolația interioară a podelelor și pereților, decorarea primară a pereților, se instalează podelele, se montează tavanul. În același timp, se instalează rețele de inginerie (canalizare, alimentare cu apă și cablurile electrice). Înainte de finisarea pereților, se instalează sistemul de aer condiționat și podele încălzite.

Finisarea - aranjamentul final

Etapa include finalizarea decorațiunilor interioare, instalarea bucătăriei și a echipamentelor sanitare, amenajarea teritoriului. După finalizarea lucrărilor, proprietarul și antreprenorul semnează un acord de primire-predare a lucrărilor în care se indică garanția pentru serviciile prestate. Apoi, casa trebuie înregistrată.

Constructia propriei case este o perioadă interesantă în viața unei familii. Calea de la aprobarea proiectului arhitectural până la mutarea în casă va fi memorizată înca mulți ani. Acestea vor fi cu siguranță amintiri plăcute dacă alegeți corect o companie de construcții, ai cărei specialiști vor ajuta la alegerea corectă a unui șantier și a unui proiect, plus că vor întocmi un plan de construcție bine gândit.

 

Semnați un contract numai cu companiile de încredere, deoarece construcția casei este o decizie responsabilă și trebuie să abordați alegerea antreprenorului cu toată seriozitatea! Campania noastră îndeplinește toate cerințele de mai sus. Comandînd construcția casei la cheie cu Citys este o decizia corectă. Vom face totul pentru a ne asigura că colaborare noastră să vă lase doar emoții plăcute.

 

FAQ

Pentru constructia unei case este nevoie de trecut prin mai multe etape, trebuie rezolvate mai multe probleme importante: alegeți un loc pentru construcție, stabiliți bugetul acestuia, alegeți un proiect de casă, obțineți o autorizație de construire și alegeți un antreprenor. Toate întrebările sunt de aceeași importanță, fiecare trebuie să primească suficientă atenție; Cumpărarea terenului; Din ce construiți o casă; Pregătirea proiectului și încadrarea acestuia pe teren; Autorizația de construcție; Nevoia de proiectare a landșaftului; Achiziționarea materialelor; Cum se alegeți un antreprenor; Lucrări de pământ, fundație; Construirea carcasei casei; Finisarea fațadelor și lucrările interioare primare; Finisarea - aranjamentul final. Construcția casei la cheie cu Citys este o decizia corectă, insa te putem ajuta si cu procurarea unui apartament in Chisinau.
Din ce în ce mai mulți oameni preferă să locuiască în propria lor casă. Și, deși această alegere este justificată de prezența unor avantaje incontestabile - relaxarea în propria grădină, jocul cu copiii în aer curat, prepararea grătarului cu prietenii și alte bucurii ale unei case private, inițial trebuie să treci prin dificultățile asociate construirii unei case. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că decizia de a începe construcția unei case private este o etapă importantă în viața oricărei familii. Constructia propriei case este o perioadă interesantă în viața unei familii. Calea de la aprobarea proiectului arhitectural până la mutarea în casă va fi memorizată înca mulți ani. Acestea vor fi cu siguranță amintiri plăcute dacă alegeți corect o companie de construcții, ai cărei specialiști vor ajuta la alegerea corectă a unui șantier și a unui proiect, plus că vor întocmi un plan de construcție bine gândit.