Nu puteți găsi ceea ce căutați? Sunați – vom fi bucuroși să vă răspundem la toate întrebările.

Nu puteți găsi ceea ce căutați? Sunați – vom fi bucuroși să vă răspundem la toate întrebările.

Nu puteți găsi ceea ce căutați? Sunați – vom fi bucuroși să vă răspundem la toate întrebările.

mai multe

Închirierea unui apartament

photo Închirierea unui apartament

 

Închirierea unui apartament prezintă întotdeauna riscuri. De exemplu, rezidenții se pot dovedi necinstiți și zgomotoși, sau serviciul fiscal va acorda atenție primirii de venituri suplimentare. Vă spunem cum să vă pregătiți pentru închirierea unui apartament practic și legal în siguranță pentru a economisi timp, nervi și bani.

Contactați specialiștii

Dacă dati în chirie un apartament pentru prima dată sau sunteți limitat în timp, este mai bine să contactați o agenție imobiliară. Specialiștii se vor ocupa de găsirea chiriașilor și de sprijinul juridic al tranzacției. Dacă apartamentul este situat într-un alt oraș, ei vor efectua singuri prezentările. În ceea ce privește Comisia, există diferite opțiuni de cooperare: poate fi plătită de chiriaș, proprietar sau ambii. În orice caz, suma este plătită o singură dată, dar aceasta este o plată pentru securitate, nervi și bani economisiți.

Serviciile comunale si alte plati

Ordinea de plată pentru utilități ar trebui, de asemenea, să fie specificată în contract. În ziua închirierii imediate a apartamentului, este necesar să înregistrați indicatiile tuturor contoarelor in contract și să le plătiți în timp util. Dacă chiriașul plătește el însuși utilitățile, este necesar să se prescrie în contract procedura de furnizare a cecurilor sau chitanțelor electronice.

Ia un depozit

Suma standard a depozitului este suma chiriei lunare. Cu toate acestea, dacă locuința aparține clasei de elită, suma depozitului poate fi mărită. Aceasta este o garanție pentru cele două situații problematice cele mai frecvente — daune materiale sau neplată. Dacă astfel de situații nu apar în perioada de închiriere, atunci când chiriașii pleacă, depozitul va trebui returnat sau, prin acordul părților, numărat pentru ultima lună de reședință.

Încheie un contract

Acesta este un element obligatoriu care nu trebuie neglijat în niciun caz, chiar dacă închiriați un apartament rudelor sau cunoștințelor. Contractul prevede toate drepturile și obligațiile părților — de la frecvența și ora vizitei apartamentului de către proprietar până la curățarea de către compania de curățenie la plecare. Acest document este cel care, în caz de conflict, va fi decisiv în desfășurarea procedurilor în instanță. În anexa la contract, este necesar să se facă un inventar al proprietății. În mod ideal — se completeaza si semneaza un act de primire-predare și pe toată perioada de închiriere să țină un registru de plată cu semnăturile ambelor părți.

În compania noastră, contractul de chirie conține toate punctele suplimentare care vor proteja proprietarul în viitor. Contractul este valabil și are forță juridică.

Citys este partenerul dvs. imobiliar de încredere.

Chirie apartamente