Nu puteți găsi ceea ce căutați? Sunați – vom fi bucuroși să vă răspundem la toate întrebările.

Nu puteți găsi ceea ce căutați? Sunați – vom fi bucuroși să vă răspundem la toate întrebările.

Nu puteți găsi ceea ce căutați? Sunați – vom fi bucuroși să vă răspundem la toate întrebările.

mai multe

Istoria modernă a sectorului Râșcani

photo Istoria modernă a sectorului Râșcani

 

Sectorul Rîșcani este situat în partea de nord a orașului Chișinău.

Istoria modernă a sectorului Râșcani începe când au fost construite primele blocuri de locuit din piatră a câte 4-5 nivele. În deceniul următor au fost edificate blocuri de locuit cu 9 nivele, amplasate de-a lungul bulevardului Moscova, și cu 16 nivele, la intersecții.

În anul 1921 de-a lungul actualului bulevard Moscova se afla pista de decolare, iar avioanele erau amplasate în zona actualei strazi Dimo.

În timpul războiului, aerodromurile au fost bombardate și distruse. Mai târziu a fost reconstruit doar aerodromul civil, care a funcționat în acest loc până în 1960. Tot începând cu anii ’60, sectorul Râșcani cunoaste o amplă dezvoltare. Au fost construite atât case de tip „Hrușciov”, cât și blocuri multietajate.

La momentul actual aici pot fi gasite o gamă largă de oferte pentru cumparare, chirie sau vinzare a apartamentelor cu 1‑cameră, 2‑camere, 3‑camere, 4‑camere atit in blocuri vechi cit si in complexele locative noi.

Fondul locativ: blocuri locative în sector 1255, cămine studenţeşti 44 blocuri si case individuale 2615.

Deasemenea in plina dezvoltare este sectorul privat cu terenurile de constructive pentru case individuale, duplex sau townhousuri.

În componenţa sectorului Rîşcani întră cîteva unităţi administrativ - teritoriale autonome: oraşul Cricova şi Stăuceni; comuna Ciorescu cu satele: Ciorescu, Făureşti şi Goian; comuna Grătieşti cu satele: Grătieşti şi Hulboaca.

Daca ai hotarit sa cumperi, vinzi sau sa inchiriezi un apartament, casa, spatiu commercial sau teren compania Citys te va ghida pe intreaga durata a tranzacției, iti va ajuta la pregătirea actelor necesare, la aprobarea creditului și va oferi consultanță juridică cu privire la toate problemele care pot aparea. Garantăm transparența și securitatea tranzacției.