Nu puteți găsi ceea ce căutați? Sunați – vom fi bucuroși să vă răspundem la toate întrebările.

Nu puteți găsi ceea ce căutați? Sunați – vom fi bucuroși să vă răspundem la toate întrebările.

Nu puteți găsi ceea ce căutați? Sunați – vom fi bucuroși să vă răspundem la toate întrebările.

mai multe

Un apartament într-o casă veche sau o casă nouă?

photo Un apartament într-o casă veche sau o casă nouă?

 

Care sunt avantajele și dezavantajele fiecăruia

Cumpărarea unei case nu este doar un pas important în evoluția dvs., ci și o investiție financiară semnificativă. Acesta este motivul pentru care, de regulă, înainte de finalizarea tranzacției în sine, este necesară o anumită perioadă pentru a studia ofertele de pe piață, pentru a se consulta cu membrii familiei și pentru a cântări avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni de proprietate pe care o aveți în vedere.

Unul dintre aspectele la care probabil vă gândiți dacă intenționați să cumpărați un apartament în viitorul apropiat este ce casă să alegeți – veche sau nouă? Desigur, ambele variante au puncte forte și puncte slabe care sunt bine de știut înainte de a lua o decizie finală.

Apartament într-o casă veche-avantaje și dezavantaje

Desigur, o casă nouă câștigă dacă luați în considerare aspectul, dar asta nu înseamnă că o casă veche nu are avantaje.

Care sunt avantajele unei case vechi

Unul dintre avantajele pe care le puteți lua în considerare în cazul unei case vechi este amplasarea acesteia. În timp ce cele mai multe case noi sunt situate în zonele periferice, cele mai vechi sunt situate în centrele urbane. Acest aspect poate fi și mai important dacă nu aveți o mașină personală cu care să călătoriți de la periferie până la destinațiile la care trebuie să ajungeți.

Un alt detaliu care poate fi important este prezența, în cazul caselor mai vechi, a unei bucătării separate, mai ales că în multe case noi bucătăria și camera de zi formează un spațiu comun. Dacă doriți să aveți intimitate atunci când vă relaxați în camera de zi sau dacă gătitul face parte din pasiunile dvs. și aveți nevoie de o cameră clar limitată pentru a încerca cele mai noi rețete, poate casa veche vă va oferi ceea ce aveți nevoie.

Care sunt dezavantajele unei case vechi

Dacă decideți să cumpărați un apartament într-o clădire veche, ar trebui să fiți pregătiți pentru o serie de reparații care vor necesita investiții financiare și timp din partea dvs. Cel mai probabil, va trebui să înlocuiți ferestrele, parchetul, plăcile, candelabrele, ușile și să pictați pereții pentru a obține confortul dorit în noua dvs. casă.

Un alt dezavantaj al caselor mai vechi este că instalațiile sanitare și alimentarea cu energie electrică nu se schimbă adesea de mai mulți ani. Acest lucru se datorează atât performanței scăzute, cât și securității scăzute. Dacă doriți să înlocuiți conductele din casa dvs., va fi nevoie de mult efort.

Apartament într-o clădire nouă-avantaje și dezavantaje

O casă nouă înseamnă modernitate, designul și utilitățile sale sunt adaptate vremurilor actuale și stilului de viață care s-a schimbat semnificativ în ultimii ani. Dar acest lucru nu înseamnă că locuința într-o casă nouă nu are, de asemenea, dezavantaje.

Care sunt avantajele unei case noi

Principalul avantaj al caselor noi este că au pereți izolați și propria lor încălzire autonomă. Acest lucru asigură temperatura optimă – cea pe care o alegeți-din casă în timpul iernii și fără pierderi de căldură. Izolația ajută la economisirea consumului de energie și la reducerea costurilor în timpul sezonului rece, precum și la prevenirea deteriorării pereților datorită aspectului mucegaiului sau umezelii.

Un alt avantaj pe care îl puteți păstra în minte este spațiul din casa dvs. și posibilele schimbări pe care veți dori să le faceți. În blocul vechi, aveți nevoie de permisiuni dacă doriți să spargeți peretele, indiferent de ce este. În schimb, în noul bloc, puteți face orice modificări doriți fără aprobare, doar dacă nu doriți să afectați pereții de rezistență.

Care sunt dezavantajele unei case noi

Dezavantajul caselor noi poate fi prețul locuințelor, care este mai mare decât în casele mai vechi, deoarece materialele și facilitățile utilizate sunt avansate. Cu toate acestea, având în vedere că nu va trebui să reparați pereții sau să înlocuiți diverse articole, acest lucru se poate dovedi rezonabil în ceea ce privește beneficiile oferite.

Un alt dezavantaj este legat de poziționarea periferică a locuințelor noi, care sunt, de asemenea, asociate cu infrastructura slab dezvoltată. Magazine, școli, grădinițe, birouri de lucru sau rețelele de transport public nu pot fi găsite în apropierea acestora, cel puțin în prezent.

Atât casele vechi, cât și cele noi au avantaje și dezavantaje de care trebuie să țineți cont atunci când căutați o casă nouă. Mai întâi gândiți-vă ce criterii doriți să îndepliniți pentru a vă satisface nevoile și apoi căutați cele mai bune opțiuni pentru dvs. Cumpărarea unui apartament este o investiție importantă și are consecințe pe termen lung, deci rezervați timpul necesar pentru a lua cea mai bună decizie. Citys este partenerul dvs. de încredere în rezolvarea acestei probleme.

FAQ

Unul dintre avantajele pe care le puteți lua în considerare în cazul unei case vechi este amplasarea acesteia. În timp ce cele mai multe case noi sunt situate în zonele periferice, cele mai vechi sunt situate în centrele urbane. Acest aspect poate fi și mai important dacă nu aveți o mașină personală cu care să călătoriți de la periferie până la destinațiile la care trebuie să ajungeți. Un alt detaliu care poate fi important este prezența, în cazul caselor mai vechi, a unei bucătării separate, mai ales că în multe case noi bucătăria și camera de zi formează un spațiu comun. Dacă doriți să aveți intimitate atunci când vă relaxați în camera de zi sau dacă gătitul face parte din pasiunile dvs. și aveți nevoie de o cameră clar limitată pentru a încerca cele mai noi rețete, poate casa veche vă va oferi ceea ce aveți nevoie. Desigur, o casă nouă câștigă dacă luați în considerare aspectul, dar asta nu înseamnă că o casă veche nu are avantaje.
Principalul avantaj al caselor noi este că au pereți izolați și propria lor încălzire autonomă. Acest lucru asigură temperatura optimă – cea pe care o alegeți-din casă în timpul iernii și fără pierderi de căldură. Izolația ajută la economisirea consumului de energie și la reducerea costurilor în timpul sezonului rece, precum și la prevenirea deteriorării pereților datorită aspectului mucegaiului sau umezelii. Un alt avantaj pe care îl puteți păstra în minte este spațiul din casa dvs. și posibilele schimbări pe care veți dori să le faceți. În blocul vechi, aveți nevoie de permisiuni dacă doriți să spargeți peretele, indiferent de ce este. În schimb, în noul bloc, puteți face orice modificări doriți fără aprobare, doar dacă nu doriți să afectați pereții de rezistență. O casă nouă înseamnă modernitate, designul și utilitățile sale sunt adaptate vremurilor actuale și stilului de viață care s-a schimbat semnificativ în ultimii ani. Dar acest lucru nu înseamnă că locuința într-o casă nouă nu are, de asemenea, dezavantaje.